Steenbolk met witloof in de oven

Steenbolk met witloof in de oven

4 personen 45 min print dit recept
  • 4 steenbolken
  • 6 stronken witloof
  • 100 ml room
  • 2 klontjes boter
  • 1 el paneermeel
  • 20 takjes bieslook, fijngehakt
  • aardappelpuree
  • peper, zout

Verwarm de oven op 210°C.

Maak het witloof schoon en snijd in stukjes. Laat een klontje boter uitsmelten in een pannetje. Voeg het witloof toe en kruid met zout. Laat gedurende een kwartier zachtjes stoven.

Boter een ovenschotel in. Verdeel daarna het witloof over de bodem. Kruid de visfilets en leg ze op het witloof.

Schuif de vis in de voorverwarmde oven van 210°C en laat 10 minuten garen.

Haal de vis uit de oven. Overgiet met de room en bestrooi met wat paneermeel. Zet opnieuw in de oven, gedurende 5 tot 10 minuten.

Bestrooi de ovenschotel met fijngehakte bieslook.

Serveer met aardappelpuree.