Ovengeroosterde pladijs met venkel en rode ui

Ovengeroosterde pladijs met venkel en rode ui

4 personen 45 min print dit recept
  • 300 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 venkels
  • 4 trostomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 4 takjes tijm
  • 0,50 citroen
  • 4 pladijsfilets
  • olijfolie
  • peper
  • zout

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappel in dunnen plakjes en leg ze in een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Plaats 20 minuten in de oven.
  4. Pel en snijd de ui in partjes. Snijd de venkelknollen in plakjes.
  5. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de chilipeper in ringen.
  6. Bak de ui met de geperste look en de venkel een tweetal minuten. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de groente op de aardappelen. Verdeel er de tomaten, chili en tijm over en plaats 5 minuten in de oven.
  8. Leg nu de pladijsfilets met het vel naar boven bovenop de groenten. Knijp er wat citroensap over en bedruppel met olijfolie.
  9. Kruid met peper en zout en zet de ovenschaal nog eens 8 minuten in de oven.