Prisma Pecorino

€ 11,00

Witte wijn

Pecorino, niet de kaas wel de druif. Ook hier laat Nicolino zien dat hij heel goed weet wat wijnmaken is. Het is nog maar sinds 1980 dat deze druif, met zijn dunne schil, is ontdekt. Meer dan 10 jaar heeft het dan geduurd vooraleer de eerste wijnen op de markt kwamen.

Smaakprofiel

Bloemig, harmonieus, meloen, rijk, tropisch fruit, zacht

Te drinken bij

Asperges, italiaanse keuken, oosterse keuken, vette vis

Het verhaal

Grootvader en vader Paolucci verbouwden al jaren druiven op de lichtglooiende heuvels in het zuiden van de Abruzzo, de Terre di Chieti. Nicolino waagde de sprong om zelf wijnen te maken.

De Montepulciano druiven worden geoogst wanneer ze perfect rijp zijn, zodat ze vol en stevig smaken, maar zonder de zweem van zoetigheid die je wel eens bij andere Montepulciano’s proeft.

Overzicht